I storoxens land – Alaska 1971

När skogsarbetaren Gerold Berg från Torsby i Värmland var 34 år sadlade han om och blev dokumentärfilmare. Året var 1971 och första filmprojektet handlade om jakt i Alaskas stora vildmark. Gerold stannade i fyra månader för att samla material till filmen, och med flyg tog de sig ut till den orörda vildmarken i Alaska. Det blev ett fantastiskt äventyr och många fina jaktminnen och filmsekvenser. Resultatet blev filmen ”I storoxens land”.

Detta var bara början på ett fantastiskt liv. Med filmkameran som resekamrat blev uppdragen fler och jaktstigarna allt längre. Gerold Berg har jagat och filmat på heta savanner i Afrika, i Sibirien, Pakistan och på Grönland. Uppdragen har varit mycket skiftande.
I sin nya bok ”Jägare och dokumentärfilmare” berättar han om sina filmprojekt och jaktresor. Boken har 224 sidor och innehåller ca 700 bilder. En unik bok med berättelser om äventyr som skulle vara omöjliga att göra i dag. Ett perfekt boktips och otroligt kul läsning för jägare. Lättläst med många fina bilder.